ADS
ADS ADS
:: سال نو مبارک

راه های افزایش تمرکز هنگام درس خواندن و مطالعه

مرکز مشاوره و انتخاب رشته استاد رضا اصغری 

 

ارتباط با استاد اصغری و ثبت نام مشاوره  : 09120059237

 

گاهی اوقات با این که برنامه ریزی و منابع خوبی هم برای درس خوندن داریم ولی یک مشکلی مانع درس خوندمون میشه. چیزی که که ممکنه برای خیلیامون پیش اومده باشه بله! درسته! حواس پرتی و عدم تمرکز موقع مطالعه کردن. دلایل مختلفی ممکنه باعث حواس پرتی و عدم تمرکز ما بشه. ممکنه محیطی که برای مطالعه انتخاب کردیم مناسب نباشه و رفت و آمدها یا سر و صدا موجب حواس پرتی بشه ولی بعضی وقتها هیچ عامل بیرونی حواس مارو پرت نمیکنه و در واقع این آشفتگی ذهنی و عدم تمرکز خودمون هست که باعث این امر میشه. یعنی ممکنه هنگام مطالعه فکرهای مختلف و بی خودی به ذهنتون حمله ور بشه و کلا ذهن شما رو به خودش درگیر کنه.


چند نکته راجب تمرکز حواس

حواس پرتی کاملا طبیعی است و برای هرکس به وجود می آید بنابراین وقتی حواستان پرت می شود سرتان را به دیوار نکوبید و خونسرد باشید. تمرکز حواس هر انسان سالمی نسبی است که ممکن است گاهی خوب و مناسب و کافی باشد و گاهی نامناسب و نامطلوب جلوه کند. بنابراین ممکن است به هردلیلی گاهی اوقات تمرکزتان پایین بیاید. اصل روانشناسانه بنام تخلیه ذهنی وجود دارد که براساس آن هرچه ذهن از افکار، تصاویر و صدای های نامربوط خالی تر باشد راحت تر می تواند درآن اعداد و ارقام و تعاریف را وارد کند. عادت های خوب به تدریج جایگزین عادت های بد می شوند بنابراین به دنبال این نباشید که با یکی دو بار استفاده از روش هایی که گفته خواهد شد، در تمرکز حواستان تحول اساسی رخ می دهد. چنانچه سه هفته ی مستمر این روش ها را به کار بگیرید میتوانید شاهد نقاط مثبتی در تمرکز حواستان باشید.

 

۱۰ راهکار طلایی برای افزایش تمرکز هنگام درس خواندن و مطالعه

۱- هشدار به خود (حواست را جمع کن): این شیوه بسیار ساده ولی درعین حال بسیار کاربردی و مفید است. ضمیر ناخودآگاه انسان می تواند توسط تکرار و فرمان هایی از مغز دریافت می کند کنترل شود؛ این بدان معنی است که ما می توانیم کنترل کنیم که افکار مزاحم وارد ذهنمان نشود.

دستورکار: وقتی که حواستان پرت می شود و افکار مزاحم به سراغتان می آید مانند یک کلید هشدار عمل کنید و مرتب به خودتان هشدار دهید که “حواست را جمع کن” از این طریق شما فرمان ذهنتان را در دست می گیرد. نباید اجازه دهید ذهنتان مانند دروازه ای باشد که هر فکری که خواست وارد آن شود. هر وقت که حواستان پرت شد با خونسردی به خود بگویید “حواست را جمع کن چه کار می کنی الان زمان این فکرها نیست”.

۲- روش عنکبوتی: وقتی که تار عنکبوتی را تحریک کنید و تار تکان بخورد، عنکبوت نسبت به جنبش تار از خود واکنش نشان میدهد و میخواهد علت حرکت را بیابد. ولی وقتی این عمل چندین بار تکرار میشود،خواهید دید که عنکبوت دیگر نسبت به حرکت تار هیچ عکس العملی از خود نشان نمی دهد متوجه میشود که حشره ای به دام نیفتاده است. این روش را یاد بگیرید و ذهن خود را پرورش دهید و در برابر حواس پرتی تسلیم نشوید. شما باید تمرکزتان را بر روی هدفی که در ذهن دارید، حفظ کنید. از قبل با خود وعده کنید که اگر سر وصدایی آمد و کسی رفت و آمدی کرد ، من حواسم را پرت نمیکنم. در حین مطالعه به وعده ی خود پای بند و نسبت به افکار مزاحم بی تفاوت باشید.

۳- رها شدن از افکار منفی نوشتن و اختصاص دادن زمان معین به آنها: این شیوه بسیار سودمند است کاری شما باید انجام دهید این است که اگر افکار مزاحم دست از سر شما بر نداشت آن را روی کاغذ بنویسید و از این طریق هیجانات منفی ناشی از آن فکر را کم کنید. وقتی شما افکار را روی کاغذ می نویسید، آن را از ذهن خود خارج میکنید و همچنین در طول روز زمان ویژه ای را به فکر کردن و پرداختن درباره ی مسائلی که به ذهن شما وارد شده و حواستان را پرت میکند اختصاص دهید؛ مثلا آخر شب و یا دقایقی قبل از ظهر می تواند زمانی باشد که انتخاب می کنید. در اینصورت هنگامی که این افکار مزاحم در طول روز به ذهن شما خطور کرده و باعث آشفتگی و عدم تمرکز شما می شود، به یاد بیاورید که زمان ویژه ای برای آنها در نظر گرفته اید. با انجام این روش، در مدتی مناسب می توانید این مشکل را به حد زیادی کاهش دهید.

۴- علامت زدن برای افکار مزاحم: کارت های کوچکی درست کنید و آن ها را به سه قسمت مساوی تقسیم کنید. یک قسمت را به صبح و یک قسمت را به بعدازظهر و قسمت سوم را به شب اختصاص دهید. هر بار که حواستان پرت شد ، یک خط در قسمت مخصوص بکشید و برای هر روز یک کارت را برای خود تهیه کنید . به مرور متوجه خواهید شد که تعداد خط ها روز به روز کاهش میابد و این واقعا جالب است.

۵- یادداشت برداری هنگام مطالعه: برای بسیاری از داوطلبان آزمون پیش می آید که هنگام خواندن دروس عمومی ، تمرکزشان کمتر شده و حواسشان بیشتر پرت میشود. علت آن این است که موقع مطالعه این درس ها کمتر و در واقع اصلا یادداشت نمیکنیم. اگر می خواهید تمام توجهتان به درس متوجه شود و افزایش تمرکز داشته باشید، در هنگام درس خواندن از قلم و نوشتن استفاده کنید حتی به صورت چک نویسگونه. نوشتن، حافظه حرکتی شما را فعال میکند.

۶- برای خود زمان های استراحت کوتاه در نظر بگیرید: وقتی برای مدت طولانی می نشینیم، خون بدن به دلیل نیروی جاذبه به طرف پایین ترین نقطه بدن یعنی پاها کشیده میشود. هنگامی که پس از مدتی نشستن راه میرویم، خون به طور یکنواخت به سراسر بدن میرسد. درنتیجه ی این فعالیت اکسیژن بیشتری به مغز میرسد و احساس شادابی و سرحالی به وجود می آید. یادتان باشد که بی وقفه خوانی چند ساعته موجب میشود که یادگیری ذهن به شدت کاهش یابد . بنابراین بین هر ۴۵ الی ۷۵ دقیقه مطالعه مداوم، ۱۰ دقیقه استراحت کنید و سپس با انرژی و تمرکز بیشتری به درس خواندنتان ادامه دهید. این استراحت میتواند چند دقیقه قدم زدن ، پیاده روی ، خوردن میوه و حتی گوش کردن موسیقی باشد.

۷- زمان های مناسب و پربازده را برای مطالعه انتخاب کنید: به طور طبیعی هر انسانی متوجه میشود که در چه زمانی از روز انرژی اش بالا و در چه زمانی پایین تر است. سعی کنید دروسی را که یادگیری آنها مشکل تر و برایتان سخت تر است و انرژی بیشتری میخواهد، در ساعاتی که انرژی شما در سطح بالایی است مطالعه کنید و دروس عمومی و آسانتر را به بعد موکول کنید. یک اشتباه متداول میان دانش آموزان وجود دارد و این است که مطالعه درس های دشوارتر را به آخرین ساعات که معمولا خسته هستند موکول می کنند و این کار موجب سخت تر شدن یادگیری و تمرکز میشود.

۸- عوض کردن بهتر است: برای افزایش تمرکز و حواس در هنگام مطالعه ، هر ۲ ساعت را به مطالعه ی یک درس اختصاص دهید و پس از آن سراغ درس بعدی بروید. مثلا بعد از درس محاسباتی سراغ درس های خواندنی بروید ، و بر عکس. همین کار موجب استراحت متناوب نیمکره های چپ و راست مغز میشود.

۹ استفاده از تخته: اگر شما تا به حال مطالبی را هر چند کوتاه به کسی تدریس کرده باشید، پی میبرید که هنگام درس دادن ، به موضوعاتی از مطالب خواهید رسید که به ذهن خودتان هم نمیرسیده است. گویی خودتان هم نکات جدیدی از آن موضوع یاد میگیرید. اگر در هنگام مطالعه مانند یک معلم و به کمک یک تخته مطالب را برای خودتان تشریح کنید، مطالعه شما مانند زمانی که به شخص دیگری تدریس میکنید ،عمق خوبی پیدا می کند و پایداری آن در حافظه شما بیشتر خواهد بود.

۱۰- تمرین همراه تنبیه: درد میتواند بطور موثری فکر را تحت تاثیر قرار دهد. میتوانید یک عمل تقریبا تنبیهی که با کمی درد همراه باشد مانند این که ، کش پلاستیکی به دور مچ دستتان ببندید و هنگام مطالعه ، هر وقت حواستان پرت شد ، کش را بلند کرده و به مچ خوتان بزنید و یا ناخن خود را روی نیمکت فشار دهید. این عمل در تمرکز شما و رهایی از افکار مزاحم بسیار موثر خواهد بود.

 

 تذکر مهم :  هرگونه استفاده مادی از مطالب کنکور100 (سایت کنکوری ها)، شرعاً و قانوناً حرام بوده و سایت ما هیچگونه رضایتی در این مورد ندارد. تنها راه استفاده از جزوات سایت کنکور100 نشر به صورت رایگان،بدون تغییر در محتوای فایل و با ذکر منبع لینکدار می باشد .

 

 

مشاوره کنکور

 

تاریخ : چهارشنبه 04 مرداد 1396 زمان : 11:11 توسط : رضا اصغري
:: نظرات
بخش نظرات براي پاسخ به سوالات و يا اظهار نظرات و حمايت هاي شما در مورد مطلب جاري است.
پس به همين دليل ازتون ممنون ميشيم که سوالات غيرمرتبط با اين مطلب را در انجمن هاي سايت مطرح کنيد . در بخش نظرات فقط سوالات مرتبط با مطلب پاسخ داده خواهد شد .
شما نيز نظري براي اين مطلب ارسال نماييد:
کد امنیتی رفرش
کانال ما را در
تلگرام دنبال کنید

تبلیغات متنی شما در اینجا

مرکز مشاوره کنکور صد rezaasghari.ir

تبلیغات متنی شما در اینجا

مرکز مشاوره کنکور صد rezaasghari.ir

تبلیغات متنی شما در اینجا

مرکز مشاوره کنکور صد rezaasghari.ir

تبلیغات متنی شما در اینجا

مرکز مشاوره کنکور صد rezaasghari.ir

تبلیغات متنی شما در اینجا

مرکز مشاوره کنکور صد rezaasghari.ir