
|

معرفی رشته داروسازی + اخرین رتبه قبولی رشته داروسازی
مرکز مشاوره و انتخاب رشته استاد رضا اصغری
معرفی رشته داروسازی:
اگر به علم شیمی و حوزه بهداشت و درمان علاقه زیادی دارید، این شغل برای شما مناسب است.
داروساز، کارهای مختلفی را می تواند انجام دهد. داروساز شخصی است که اطلاعات زیادی دربارهٔ داروهای مؤثر، کم ضرر و پراثر دارد. داروسازها در دانشگاه تحت آموزش قرار میگیرند تا مکانیسم بیوشیمیایی تاثیر داروهای مختلف، عوارض جانبی، نقش درمانی و تداخلات آنها را درک کنند. به همین دلیل آنها باید دانش کالبدشناسی، فیزیولوژی و پاتوفیزیولوژیرا بدانند.
یکی از زمینه های شغلی داروساز فعالیت در داروخانه های شخصی و بیمارستانی است. او به کمک شناختی که نسبت به داروها، کاربرد و اثرات آنها دارد، به بررسی نسخه ها، صحت تجویز داروها و توضیح نحوه مصرف آنها به بیمار می پردازد. داروساز همچنین داروهای جدید را طبق دستور پزشک می سازد و توصیه های تخصصی درباره نحوه استفاده از داروها را بر اساس نظر پزشک به بیمار می کند.
فعالیت در سازمان ها و شرکت های تحقیقاتی و یا دارویی یکی دیگر از زمینه هایی است که داروسازان در آن کار می کنند. داروسازان دارنده دکتری تخصصی داروسازی بیشتر در بخش های تحقیقاتی و پژوهشی مشغول به کار می شوند. از کارهایی که در این بخش ها توسط داروساز انجام می شود، می توان به انجام تحقیقات و تهیه داروها، نظارت کمی و کیفی بر آنها، بررسی تاثیرات و عوارض داروها و … اشاره کرد.
برای این شغل باید اطلاعات علمی بالایی داشته و توانایی حل مساله به درستی را داشته باشید. همچنین باید احساس مسئولیت زیادی داشته و به سلامت بیماران اهمیت فراوان دهید.
ساعت کاری داروساز به صورت تمام وقت بوده و گاهی در داروخانه های شبانه روزی به صورت شیفتی در تعطیلات و شب ها کار می کنند.
در ادامه اطلاعات کاملی در مورد وظایف، دانش و مهارت مورد نیاز، تحصیلات لازم و نحوه ورود به شغل، بازار کار و فرصت های شغلی و میزان درآمد داروساز و برخی از افراد معروف در داروسازی ارائه می شود.
وظایف داروساز
داروساز با توجه به نوع کاری که انجام می دهد، وظایف مختلفی دارد. داروسازی که در داروخانه فعالیت می کند وظایف زیر را بر عهده دارد :
- دریافت نسخه های پزشکان و آماده کردن داروهای تجویزی برای تحویل به بیماران و مراجعین داروخانه
- ارائه توصیح در مورد نحوه مصرف صحیح داروها شامل زمان ، میزان مصرف و عوارض دارو
- ارائه توصیح به بیماران در مورد مسائل عمومی سلامت مانند رژیم های غذایی، ورزش، استرس، تجهیزات و وسایل مفید برای رفع برخی بیماری ها
- همکاری با شرکت های بیمه در زمینه بیمه خدمات درمانی
- نظارت بر موجودی داروخانه و تهیه محصولات و داروهای مورد نیاز
- مدیریت کارکنان داروخانه
برخی از وظایف داروسازانی که در بخش های تحقیقاتی و دارویی کار می کنند، عبارتند از :
- انجام تحقیقات علمی و کاربردی روی داروهای جدید و شناسایی خواص، عوارض وتاثیرات درمانی آنها
- آموزش نحوه استفاده و اثرات داروها به داروسازان و کارکنان داروخانه ها و بیمارستان ها و …
- تحقیق و نظارت بر اجرای مطلوب فعالیت های آزمایشگاهی و ساخت دارو ها در واحدهای تولیدی دارو
- نظارت و بررسی کیفیت داروهای موجود
- کنترل و نظارت بر فعالیت های داروخانه های شخصی و بیمارستانی، شرکت های تولید و توزیع دارو و سایر بخش های دارویی (مخصوص مشاغل دولتی)
- کنترل و نظارت بر وضعیت بازار دارویی کشور (مخصوص مشاغل دولتی)
مهارت و دانش مورد نیاز
- مهارت ارتباطی خوب به منظور ارتباط و تعامل مناسب با کارکنان داروخانه ها و شرکت های دارویی، مراجعه کنندگان و …
- داشتن اطلاعات، درک علمی و توان تحلیل بالا به خصوص برای انجام تحقیقات و پژوهش های دارویی
- تسلط بر علم داروسازی
- مهارت ریاضیات برای انجام محاسبات لازم مخصوصا در زمان ساخت داروها
- دقت و توجه به جزئیات – زیرا مقدار خیلی کمی از یک دارو ممکن است جان افراد را با خطر مواجه سازد و دکتر داروساز باید در زمان انجام تحقیقات دارویی، تحویل دارو و یا ساخت داروهای ترکیبی جدید به تمامی جزئیات توجه نماید.
- توانایی سازماندهی و اولویت بندی کارها مخصوصا زمانی که در شرکت های تحقیقاتی و تولیدی دارو کار می کند
- مسئولیت پذیر بودن – زیرا عواقب و نتایج استفاده از داروهای نامناسب بسیار زیاد است و دکتر داروساز باید نسب به این مسئله متعهد و مسئولیت پذیر باشد. در هنگام تولید دارو نیز این مسئله قابل اهمیت است.
- توانایی آموزش و مدیریت دیگران – به عنوان مثال در داروخانه هر میزان که سایر افراد و همکاران دکتر داروساز اطلاعات بیشتری از داروها و نسخه خوانی پزشکان داشته باشند می توانند کمک بیشتری به دکتر داروساز برای تحویل دارو به بیمار دهند.
تحصیلات لازم و نحوه ورود به شغل داروسازی
فارغ التحصیلان دکترای حرفه ای داروسازی و دکترای تخصصی گروه داروسازی می توانند وارد این شغل شوند.
بازارکار و فرصت های شغلی داروسازان
فارغ التحصیلان داروسازی می توانند در کارخانه داروسازی (صنعت ساخت و کنترل دارو)، واحدهای تهیه و تولید لوازم آرایشی و بهداشتی و یا در کارهای اجرایی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی فعالیت کنند.
از کارهای دیگری که می توانند انجام دهند، ارائه خدمات دارویی در سطح داروخانهها و بیمارستانها، فعالیت در مراکز خدمات بهداشتی و درمانی دولتی در بخشهای معاونت دارو و غذا، بخش تدوین قوانین، مدیریت بازرسی، سیاست گذاریهای دارویی و نظایر آن و فعالیت در مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی، مؤسسات پژوهشی ( مثل موسسه رازی، انستیتوپاستور و…) و شرکتهای پخش و توزیع دارو می باشد.
با داشتن تجربه و سرمایه کافی نیز می توانند به طور مستقل کار کرده و برای خود داروخانه تاسیس کنند. برای آگاهی از شرایط تاسیس داروخانه روی لینک زیر کلیک کنید :
شرایط و ضوابط تاسیس داروخانه
متأسفانه در ایران آمار و ارقام دقیقی از میزان اشتغال متخصصین داروسازی تاکنون منتشر نشده است. برای تأسیس داروخانه به سرمایه کافی و مجوز از سازمان های مربوطه نیاز است. مسلم است که همه فارغ التحصیلان داروسازی به راحتی نمی توانند نسبت به راه اندازی داروخانه اقدام کنند. همچنین با توجه به اینکه بخش های خصوصی در حوزه پژوهشی در کشور ما تقریبا فعالیت خاصی ندارند، تنها فرصت های شغلی تحقیقاتی و پژوهشی محدودی در بخش دولتی به خصوص برای داروسازان دارنده دکترای تخصصی وجود دارد.
وضعیت استخدام این شغل در برخی کشورهای جهان به شرح زیر است :
آمریکا – پیش بینی ها نشان می دهد میزان استخدام داروسازان بین سال های ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۰ ، رشد ۲۵ درصدی خواهد داشت.در حالی که متوسط این رشد برای همه مشاغل ۱۴ درصد می باشد.
استرالیا – در بازه زمانی ۵ سال گذشته میزان استخدام در این شغل رشد ۳۰٫۶ درصدی داشته و رشد زیاد در آینده برای آن پیش بینی می شود.
میزان درآمد داروساز
آمار دقیقی از میزان درآمد داروسازان در کشور در دسترس نمی باشد. داروسازانی که در بخش های دولتی استخدام هستند، مطابق با قانون مدیریت خدمات کشوری حقوق دریافت می کنند. آن دسته از داروسازانی که در بخش خصوصی فعالیت می کنند، بسته به سطح تحصیلات، میزان تخصص، سابقه و مهارت خود درآمدهای متفاوتی دارند. برخی نیز که به صورت مستقل کار کرده و به عنوان مثال برای خود داروخانه دارند، بسته به میزان فعالیت، نوع خدمات و تعداد مشتری ای که دارند، درآمدهای متفاوتی دارند.
متوسط درآمد این شغل در برخی از کشورهای جهان عبارتند از :
آمریکا – متوسط درآمد سالانه این شغل ۱۱۱٫۵۷۰ دلار (برای همه مشاغل ۳۳٫۸۴۰ دلار) در سال ۲۰۱۰ و مطابق با آخرین آمارها در سال ۲۰۱۳، ۱۱۳٫۰۰۰ دلار بوده است.
استرالیا – متوسط درآمد سالانه این شغل ۷۲٫۰۰۰ دلار (قبل از کسر مالیات) می باشد.
انگلستان – متوسط درآمد سالانه برای داروسازان بین ۳۳٫۵۰۰ تا ۵۲٫۵۰۰ دلار و برای افراد ارشد و مدیران داروساز بین ۶۹٫۰۰۰تا۱۲۴٫۰۰۰ دلار می باشد.
کانادا – مطابق با آمارهای سال ۲۰۱۳ متوسط درآمد هفتگی یک داروساز ۵۰۵٫۹۲ دلار کانادا می باشد.
شخصیت های مناسب این شغل
به طور کلی همیشه افراد موفقی از تیپ های شخصیتی مختلف در تمام مشاغل هستند و نمی توان دقیقا اعلام کرد که فقط تیپ های شخصیتی خاصی هستند که در این شغل موفق می شوند. اما طی تحقیقاتی که صورت گرفته تیپ های شخصیتی ای که برای این شغل معرفی می شوند، عموما این کار را بیشتر پسندیده و رضایت شغلی بیشتری در آن داشته اند.
شخصیت های مناسب این شغل بر اساس شخصیت شناسی MBTI :
این تیپ شخصیتی در زمینه های فنی تر حوزه سلامت موفق تر است. او می تواند به طور مستقل و با حداقل دخالت دیگران کار کند.
این تیپ شخصیتی حوزه رو به رشد پزشکی و سلامت را دوست دارد و ابن فرصت را پیدا می کند که با مفاهیم پیچیده و جدید روبرو شود. اگر این شغل همراه با پژوهش و بررسی باشد، فرصت کاری مستقل و مطلوبی را برای این تیپ شخصیتی فراهم می کند.
این تیپ شخصیتی دوست دارد با چیزهای ملموس و واقعی سر و کار داشته باشد. او می تواند بر اساس استدلال های قیاسی خود به علت و معلول ها پی برده و نتیجه گیری کند.همچنین علاقه دارد در واحدهای سازمان یافته در سمت های ارشد و مدیریتی کار کند.
این تیپ شخصیتی دوست دارد به دیگران کمک کرده و مشکلات آنها رفع کند. بنابراین به مشاغل حوزه پزشکی به خصوص مشاغلی که مستقیما با بیمار سر و کار دارد، علاقه دارد.
داروسازی شاخه ای از علوم پزشکی است که در رابطه با تولید و ساخت دارو، بررسی وضعیت دارو در بدن انسان و موجودات زنده و میزان تأثیر دارو در سلامت جامعه و کم کردن بحرانهای بیماریزا نقش ایفا میکند.
به عبارت دیگر رشته داروسازی به شناخت ماده مؤثر، فرموله کردن این ماده (تبدیل ماده مؤثر به فرمی که قابل مصرف برای بیمار باشد مثل قرص، کپسول، شربت یا استفاده از روشهای تزریقی) و بررسی اثرات دارو بر بدن بیمار میپردازد. دانشجویان باید در دروس فیزیک ، شیمی و زیست شناسی توانمند باشند.
تربیت داروساز و نتیجه نهایی: فارغالتحصیلانی که شغلشان داروفروشی یا نسخهپیچی است.
آنچه خواندید، تنها نظر یک نفر نیست بلکه دیدگاه صدها داوطلب آزمون سراسری است. جوانانی که معتقد بودند وجهه رشته داروسازی فقط به خاطر عنوان دکترای آن است والا این رشته حرفی برای گفتن ندارد چرا که باید بعد از ۵ یا ۶ سال درس خواندن به حرفه داروفروشی رضایت داد.
این نشان میدهد که متاسفانه بسیاری از مردم و از جمله تعداد قابل توجهی از داوطلبان آزمون سراسری شناخت صحیحی از رشته داروسازی ندارند. در واقع آنها نمیدانند که نه تنها شغل یک فارغالتحصیل داروسازی، داروفروشی نیست بلکه فقط هدف این رشته تربیت داروساز نمیباشد. چرا که داروسازی تنها یکی از تخصصهای فارغالتحصیلان این رشته است.
در علم پزشکی برای مداوای یک بیمار روش های متعددی از جمله دارو درمانی، جراحی و رواندرمانی وجود دارد. که در این میان دارو درمانی به عنوان متداولترین شیوه در تمام دنیا شایع میباشد و رشته داروسازی، رشتهای است که در همین زمینه با بیماران و مردم مرتبط میگردد. ازهمین?رو داروسازی عنوان مناسبی برای این رشته نیست. چون فارغالتحصیل این رشته نباید حتما در کارخانهها یا لابراتوار داروسازی کار بکند بلکه فعالیت اصلی فارغالتحصیل این رشته، ارائه خدمات دارویی است. یعنی یک داروساز باید به ارائه مشاوره دارویی و بررسی روش های داروسازی و ضعف های احتمالی موجود در رژیمهای دارو درمانی بپردازد.
در مورد اهمیت بخش داروسازی صنعتی (فرموله کردن دارو) باید گفت :
در حال حاضر حدود ۴۰ یا ۵۰ نوع شکل دارویی متداول وجود دارد و این در حالی است که هر روز در دنیا شرکت های مختلف داروسازی ، سیستمهای دارورسانی جدیدتری ارائه میدهند و تلاش میکنند که فرم دارو، بهتر و نحوه استفاده از آن ، راحت تر گردد.
توانایی های مورد نیاز و قابل توصیه
رشته داروسازی با تحقیق و پژوهش عجین شده است و هر ساله تعدادی داروی جدید وارد بازار میشود که نتیجه تحقیقات چندساله دانشگاه?ها و مراکز تحقیقاتی است. به همین دلیل داوطلب این رشته باید به تحقیق علاقهمند باشد چون اعتبار علمی این رشته تا حدود زیادی به انجام کارهای تحقیقاتی بستگی دارد.
شاید بتوان گفت که امروزه وجه تمایز داروسازی از رشتههای پزشکی و دندان پزشکی در انجام پایان نامههای تحقیقاتی و کاربردی این رشته است.
اگر کسی به کارهای تحقیقاتی عشق میورزد و میخواهد تحقیقی انجام دهد که در جهت رفع دردها و نیازهای بشری باشد، داروسازی یکی از بهترین رشتههای دانشگاه است که میتواند آرزوی او را برآورده سازد.
دانشجوی داروسازی باید در علوم پایه مثل فیزیولوژی، شیمی و فیزیک توانمند باشد. همچنین در صورت قویبودن در درس ریاضی میتواند در گرایشهای مختلف داروسازی مثل طراحی دارو، سیستمهای موجود در کارخانههای داروسازی و شبکههای رایانهای داروخانهها و بیمارستانها از کامپیوتر بخوبی استفاده کند.
داروسازی تلفیقی از علوم پایه و بالینی است و به همین دلیل توانمندی در دروس فیزیک، شیمی و زیستشناسی برای این رشته ضروری است. همچنین دانشجوی این رشته برای ارائه خدمات به بیماران باید بتواند با افراد بدرستی ارتباط برقرار کرده و خوب صحبت کند و در ضمن فردی سختکوش و جدی باشد چون دروس این رشته بسیار فراگیر و متنوع بوده و هم جنبه حفظی و هم جنبه فهمیدنی دارد و در نتیجه به همت و تلاش قابل توجه نیازمند است.
با توجه به این که بیشتر کتب درسی این رشته به زبان انگلیسی است، دانشجوی داروسازی باید به زبان انگلیسی مسلط باشد تا بتواند از کتب و مجلات علمی موجود به خوبی بهره ببرد.
در ادامه برای آشنایی بیشتر متقاضیان انتخاب رشته کنکور و نیز افرادی که در بازار کار و کاریابی به دنبال آینده شغلی بهتری هستند، اطلاعات بیشتری شامل: برنامه درسی(سرفصل) و تعداد واحد ها، دانشگاه های دارای رشته داروسازی، معرفی رشته های دکتری تخصصی داروسازی (به منظور ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر آموزش عالی) و معرفی فرصت شغلی و بازارکار این رشته ارایه می شود.
سر فصل دروس داروسازی و تعداد واحدها :
تعداد کل واحدها : ۲۰۷ واحد
دروس عمومی : ۲۰ واحد
دروس علوم پایه : ۵۸ واحد
دروس اختصاصی : ۱۰۳ واحد
دروس کارآموزی : ۶ واحد
دروس کار آموزی در عرصه : ۱۲ واحد
پایان نامه : ۸ واحد
ردیف | نام دانشگاه | شهر |
1 | دانشگاه علوم پزشکی اردبیل | اردبیل |
2 | دانشگاه علوم پزشکی ارومیه | ارومیه |
3 | دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله | تهران |
4 | دانشگاه علوم پزشکی اصفهان | اصفهان |
5 | دانشگاه علوم پزشکی البرز | البرز |
6 | دانشگاه علوم پزشکی بندرعباس | بندرعباس |
7 | دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز | اهواز |
8 | دانشگاه علوم پزشکی تبریز | تبریز |
9 | دانشگاه علوم پزشکی تهران | تهران |
10 | دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی | تهران |
11 | دانشگاه علوم پزشکی زابل | زابل |
12 | دانشگاه علوم پزشکی زنجان | زنجان |
13 | دانشگاه علوم پزشکی شیراز | شیراز |
14 | دانشگاه علوم پزشکی گیلان | گیلان |
15 | دانشگاه علوم پزشکی کرمان | کرمان |
16 | دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه | کرمانشاه |
17 | دانشگاه علوم پزشکی مازندران | مازندران |
18 | دانشگاه علوم پزشکی لرستان | لرستان |
19 | دانشگاه علوم پزشکی مشهد | مشهد |
20 | دانشگاه علوم پزشکی همدان | همدان |
21 | دانشگاه علوم پزشکی یزد | یزد |
رشته های دکتری تخصصی داروسازی :
- اقتصاد و مدیریت دارو
- رشته بیوتکنولوژی دارویی
- رشته داروسازی بالینی
- رشته داروسازی سنتی
- رشته داروسازی هسته ای
- رشته زیست مواد دارویی
- رشته سم شناسی
- رشته شیمی دارویی
- رشته فارماسیوتیکس
- رشته فارماکوگنوزی
- رشته کنترل دارو
- رشته نانو فناوری دارویی
وضعیت ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر
پس از اخذ مدرک دکترای عمومی داروسازی به شرط داشتن معدل کل بالا ، دانشجو میتواند در امتحان دوره تخصصی شرکت کند. دانشجویان پذیرفته شده در دوره تخصصی بسته به گرایش تحصیلی خود، واحدهای گوناگون و متنوع دیگری را (تقریبا ۴۰ واحد) در سطح پیشرفته و تخصصی میگذرانند که بخش عمده آن پایاننامه تخصصی است. قبل از انتخاب پایاننامه تخصصی، دانشجو باید در امتحان جامع تخصصی که در سطح کشور برگزار میشود نمره قبولی را کسب نماید. سرانجام پس از نگارش و دفاع از پایاننامه به اخذ مدرک دکترای تخصصی (P.h.D) نایل میآید.
آینده شغلی و بازار کار
با وجودی که امروزه شاهد یک بحران کاری در رشتههای پزشکی هستیم اما نه تنها تعداد فارغالتحصیلان رشته داروسازی زیاد نیست بلکه کم نیز هست. چون در یک بیمارستان به ازای هر ۱۱۰ تخت یک دکتر داروساز بالینی و دو دکتر داروساز عمومی مورد نیاز است. البته باید توجه داشت که آنچه مورد نظر ما است، دکتر داروسازی است که خدمات دارویی ارائه دهد نه کسی که داروفروشی یا نسخهپیچی کند!
درست است که در چند سال گذشته به علت تعداد زیاد فارغالتحصیلان، فرصتهای کاری این رشته کم شده است اما با این وجود حدود ۹۰ درصد فارغالتحصیلان این رشته جذب بازار کار میشوند که از این میان بیش از ۸۰ درصد جذب داروخانه و مابقی در صنایع داروسازی (ساخت و کنترل دارو) و کارخانههای آرایشی بهداشتی مشغول به کار میشوند و یا در کارهای اجرایی وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی فعالیت میکنند.
از سوی دیگر در حال حاضر حدود ۹۷ درصد داروهای مورد نیاز کشور (از نظر عددی) در کارخانههای متعدد داروسازی داخل کشور ساخته میشود و بدون شک کارشناسان و متخصصان موجود در این کارخانهها، فارغالتحصیل رشته داروسازی هستند. همچنین در ۵ کارخانه بزرگ داروسازی کشور وجود بخش تحقیقات دارویی و کار در این زمینه الزامی شده است. این در حالی است که اکثر کارخانههای داروسازی کشور دارای واحدی به نام واحد تحقیقات هستند و در نتیجه امکان فعالیتهای تحقیقاتی برای فارغالتحصیلان علاقهمند و مستعد این رشته مهیا میباشد.
در رشته داروسازی دست برای تحقیق خیلی باز است. چون علاوه بر کار در بخش تحقیقات کارخانههای داروسازی، فارغالتحصیل این رشته میتواند بطور خصوصی نیز بویژه در بخش داروهای گیاهی تحقیق کند و یا در حالی که در داروخانه کار میکند، به تحقیقات نیز بپردازد یعنی به روی نسخههای بیماران مطالعات تحقیقاتی انجام دهد.
توضیحات تکمیلی استاد رضا اصغری درباره ی این رشته:
ذهنیتی که درباره ی این رشته وجوددارد اینست که اکر این رشته را بخوانیم از پس هزینه های بعد ان در افتتاح یک داروخانه و مجوزهای لازم ویا هزینه تجهیزات و دارو ها نمیتوانیم بربیایم
دراینجا لازم است اینرا بگویم که الان این نباید دغدغه اصلی داوطلبان باشند چون میناسم کسانی را که بصورت شریکی چنین کارهایی میکنند
بنابراین بهترست بجای دغدغه ذهنی برای هزینه های بعدازفارغ التحصیلی هماکنون به شناخت دقیق رشته و انتخاب هوشمندانه ان بپردازیم.
همچنین لازم بذکرست که بگویم چنانچه قبل از کنکور سراسریتان این مقاله را میخوانید باید بدانید که این رشته درزیر گروه یک دسته بندی شده که درس زمین شناسی در ان زیرگروه دارای ضریب بوده و زدنش حایز اهمیت است.
همچنین باتوجه به امار کنکور ۹۵ میتوان گفت با رتبه ای تا۲-۳ هزار باتوجه به سهمیه های مختلف (به استثنای سهمیه های خاص) میتوان دراین رشته دردانشگاه های دولتی تحصیل کرد. لازم بذکرست که دربعضی سایت ها شما رتبه هایی بسیار بالاترازین این عدد تا ۵۰-۶۰ هزار خواهید دید.باید گف-ت که این رتبه ها و اعداد ارقام درواقع یک فریب برای جذب و جلب شماست بخصوص که درایام انتخاب رشته کلماتی نظیر سهمیه های پنهان -بارتبه های ۵۰-۶۰ صد هزار پزشکی و پیراپزشکی قبول شدن و….که همه ی اینها ناشی از سواستفاده عدم اگاهی و اطلاعات کافی شما دانش اموزان نسبت به پروسه انتخاب رشته بوده و ان اعداد اعلامی رتبه ی کشوری داوطلبان بوده که ارزش وتاثیر خاصی درروند انتخاب رشته ندارد.به همین دلیل است که بارها تاکید میشود پروسه کنکور از زمان شروع رقابت کنکور درس خواندن و ازمون سراسری وبعد ان انتخاب رشته همگی نیازمند وجود یک مشاور اگاه دراین زمینه یک فرد خبره و ازهمه مهمتر راه شناس بوده که بانقشه ی درست راه و فرد به فرد برای شرکت در کنکور و بعدان انتخاب رشته شمارا راهنمایی کند.
” آخرین رتبه قبولی رشته داروسازی دانشگاه آزاد در کنکور ۹۵ – ۹۶ با سهمیه عادی ۹۶۶۷ کشوری بوده است “
رتبه آخرین نفر قبولی داروسازی دانشگاه آزاد در کنکور ۹۵ – ۹۶
رشته داروسازی – دکتری عمومی | ||||
نام دانشگاه | رتبه کشوری آخرین نفر قبولی | رتبه در منطقه یک آخرین نفر قبولی | رتبه در منطقه دو آخرین نفر قبولی | رتبه در منطقه سه آخرین نفر قبولی |
واحد علوم داروئی | ۹۰۷۳ | ۲۸۳۱ | ۴۳۲۰ | ۱۷۹۳ |
واحد آیت ا… آملی | ۹۵۵۱ | ۲۹۷۱ | ۴۵۴۴ | ۱۹۰۰ |
واحد دامغان | ۹۶۶۷ | ۳۰۰۵ | ۴۵۹۹ | ۱۹۲۷ |
رتبه آخرین نفر قبولی داروسازی ظرفیت مازاد دانشگاه آزاد در کنکور ۹۵ – ۹۶
رشته داروسازی – دکتری عمومی | ||||
نام دانشگاه | رتبه کشوری آخرین نفر قبولی | رتبه در منطقه یک آخرین نفر قبولی | رتبه در منطقه دو آخرین نفر قبولی | رتبه در منطقه سه آخرین نفر قبولی |
واحد علوم داروئی | ۱۰۵۱۹ | ۳۲۵۳ | ۴۹۹۸ | ۲۱۲۰ |
واحد آیت ا… آملی | ۱۰۵۷۳ | ۳۲۶۹ | ۵۰۲۳ | ۲۱۳۲ |
واحد دامغان | ۱۰۸۶۲ | ۳۳۵۲ | ۵۱۵۸ | ۲۱۹۸ |
تذکر مهم : هرگونه استفاده مادی از مطالب کنکور100 (سایت کنکوری ها)، شرعاً و قانوناً حرام بوده و سایت ما هیچگونه رضایتی در این مورد ندارد. تنها راه استفاده از جزوات سایت کنکور100 نشر به صورت رایگان،بدون تغییر در محتوای فایل و با ذکر منبع لینکدار می باشد .
.gif)
.gif)
.gif)
.gif)
.gif)
.gif)
.gif)
.gif)
.gif)
.gif)
.gif)
.gif)
.gif)
.gif)
تلگرام دنبال کنید
تبلیغات متنی شما در اینجا
مرکز مشاوره کنکور صد rezaasghari.irتبلیغات متنی شما در اینجا
مرکز مشاوره کنکور صد rezaasghari.irتبلیغات متنی شما در اینجا
مرکز مشاوره کنکور صد rezaasghari.irتبلیغات متنی شما در اینجا
مرکز مشاوره کنکور صد rezaasghari.irتبلیغات متنی شما در اینجا
مرکز مشاوره کنکور صد rezaasghari.ir
پس به همين دليل ازتون ممنون ميشيم که سوالات غيرمرتبط با اين مطلب را در انجمن هاي سايت مطرح کنيد . در بخش نظرات فقط سوالات مرتبط با مطلب پاسخ داده خواهد شد .