
|

پزشکی بهتر است یا دندانپزشکی ؟
مرکز مشاوره و انتخاب رشته استاد رضا اصغری
یکی از چالش های بزرگ بین کنکوری ها، انتخاب بین رشته پزشکی و دندانپزشکی است. بارها شده است که از ما پرسیده اید : پزشکی بهتر است یا دندانپزشکی ؟ یا اینکه لطفا مقایسه رشته پزشکی و دندانپزشکی را به ما بگویید .
بسیاری از کنکوری های عزیز خصوصا با رتبه های سه رقمی و رتبه های چهار رقمی زیر ۲هزار بر روی اینکه از بین رشته های پزشکی و دندانپزشکی کدام را انتخاب کنند دو به شک اند. و اما برای یک انتخاب خوب و درست ما رشته های پزشکی و دندانپزشکی را از چند منظر مقایسه کردیم.
مقایسه رشته های پزشکی و دندانپزشکی از نظر رتبه های قبولی
مقایسه رشته های پزشکی و دندانپزشکی از نظر رتبه های قبولی بحث بسیار پرچالشی است و دقیقا نمی توان گفت مثلا فردی با رتبه ۲۳۵ چه رشته و شهری را انتخاب می کند. اما چیزی که درمورد رتبه های تک رقمی و دورقمی وجود دارد این است که در این رتبه ها بیشتر شاهد انتخاب رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران و علوم پزشکی شهید بهشتی و رشته دندانپزشکی شهید بهشتی و تهران توسط داوطلبین هستیم و کلا رتبه های برتر کنکور بیشتر سه رشته پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی را انتخاب می کنند.
در سال های اخیر تمایل به انتخاب رشته دندانپزشکی اندکی افزایش یافته است. معمولا رتبه های قبولی پزشکی و دندانپزشکی دانشگاه های معتبر مثل تهران، شیراز، مشهد، تبریز و اصفهان زیر ۱۵۰۰ کشوری هست و خصوصا دانشکده های دنداپزشکی بدلیل ظرفیت کمترشان نسبت به رشته پزشکی زودتر پر می شوند.
مقایسه رشته های پزشکی و دندانپزشکی از نظر واحد های درسی
یکی دیگر از جنبه های بررسی مقایسه رشته های پزشکی و دندانپزشکی، بررسی حجم درسی این رشته هاست. حجم درس های رشته پزشکی بسیار بالاست و فردی که از درس خواندن لذت می برد و می تواند هر ۷ سال درسی را بصورت مداوم درس بخواند این رشته را انتخاب کند. اما در عوض کسی که می خواهد دوره تحصیلی راحتی را سپری کند، دندانپزشکی را انتخاب کند. کلا رشته پزشکی وجهه علمی بالاتری نسبت دندانپزشکی دارد و در عوض دندانپزشکی رشته پرکتیکال(عملی) است.
پزشکی بهتر است یا دندانپزشکی ؟ از نظر ادامه تحصیل
از دیگر جنبه های مقایسه رشته های پزشکی و دندانپزشکی، بحث ادامه تحصیل است که دغدغه بسیاری از رتبه های برتر است. پزشکی رشته های تخصصی متنوعی دارد و بدلیل درآمد بالای متخصصان، رقابت بر سر کنکور تخصص پزشکی بسیار بالاست. البته رقابت بر سر تخصص های تاپ دندانپزشکی مثل ارتودنسی و جراحی فک و صورت چند رشته دیگر دانشگاه علوم پزشکی تهران هم بالاست اما باز هم به رقابتی که بر سر تخصص پزشکی وجود دارد، نمی رسد. ودلیلش هم منابع بسیار حجیم تخصص پزشکی و هم تعداد بالای شرکت کنندگان آن است.
مقایسه رشته های پزشکی و دندانپزشکی از نظر بازار کار
بازار کار و آینده شغلی هم از دغدغه های اساسی انتخاب رشته های دانشگاهی است. در حد دکتری عمومی بازار کار و درآمد رشته دندانپزشکی از پزشکی بهتر است. درآمد پزشک عمومی محدود به ویزیت مطب و طرح پزشک خانواده است ولی یک دندانپزشک عمومی با مهارت فراوان و حوصله و دقت می تواند به درآمدهای بالایی تا ماهانه ۲۵میلیون هم دست یابد. اما در مورد تخصص شرایط کاملا متفاوت می شود و متخصصان پزشکی بازار کار و درآمد بهتری دارند. البته درآمد یک پزشک و دندانپزشک به علاقه فرد و مهارت و پشتکارش بستگی دارد و حتی ممکن است یک متخصص جراحی قلب از یک دندانپزشک عمومی درآمدش کمتر باشد…
پزشکی بهتر است یا دندانپزشکی ؟ از نظر پرستیژ شغلی
یک پزشک عمومی از نظر شغلی پرستیژ بالاتری نسبت به یک دندانپزشک عمومی دارد. البته یک متخصص ارتودنسی و خصوصا یک جراح فک و صورت، که از تخصص های دندانپزشکی است، پرستیژ خوبی(حتی در حد متخصصان پزشکی) دارد.
در آخر، شهر محل زندگی داوطلب هم می تواند در انتخاب رشته وی تاثیر بگذارد. مثال هایی داریم از افراد با رتبه های دورقمی که می توانستند در رشته پزشکی تهران پذیرفته شوند اما مثلا پزشکی مشهد را انتخاب کرده اند به این دلیل که خودشان مشهدی بوده اند یا شهر محل زندگی شان نزدیک مشهد بوده است. این افراد تحصیل در شهر خودشان یا شهرهای نزدیک به محل سکونت شان را به تحصیل در شهرهای دور و تحمل شرایط سخت خوابگاه ترجیح داده اند و این نکته بسیار مهمی است و به داوطلبان عزیز پیشنهاد می شود که حتما شرایط تحصیل در شهر خود و شهرهای دیگر را مدنظر قرار دهند. متاسفانه دانشجویان خوبی با رتبه پایین را سراغ داریم که نتوانستند با شرایط خوابگاه کنار بیایند و از هوش و استعداد خود به خوبی استفاده کنند.
در پایان مقاله مقایسه رشته پزشکی و دندانپزشکی باید این نکته را گوشزد کنیم که انتخاب رشته تاثیر به سزایی در آینده انسان دارد و اگر خدای ناکرده پس از رفتن به دانشگاه اگر به رشته خود علاقه مند نباشیم، تغییر رشته کار بسیار سختی است و ماندن در رشته ای که به آن علاقه نداریم، بر آینده شغلی مان را تاثیر بدی می گذارد.
تلگرام دنبال کنید
تبلیغات متنی شما در اینجا
مرکز مشاوره کنکور صد rezaasghari.irتبلیغات متنی شما در اینجا
مرکز مشاوره کنکور صد rezaasghari.irتبلیغات متنی شما در اینجا
مرکز مشاوره کنکور صد rezaasghari.irتبلیغات متنی شما در اینجا
مرکز مشاوره کنکور صد rezaasghari.irتبلیغات متنی شما در اینجا
مرکز مشاوره کنکور صد rezaasghari.ir
پس به همين دليل ازتون ممنون ميشيم که سوالات غيرمرتبط با اين مطلب را در انجمن هاي سايت مطرح کنيد . در بخش نظرات فقط سوالات مرتبط با مطلب پاسخ داده خواهد شد .